Optimus gázkonvektor család 

 

A berendezés gázzal ellátott épületekben lévő lakások, közösségi-szociális rendeltetésű vállalati irodák, családi házak fűtésére szolgál. A berendezés a külső falba épített levegő bevezető és égéstermék eltávolító gázjáratokkal és a helyiségtől hermetikusan szigetelt égéskamrával van ellátva. A berendezés alacsonynyomású, (25mbar) természetes földgázzal működik. A berendezést a 2009/142/ES direktíva szerinti és a EN 613 : 2000 +A1 : 2003 szerinti követelményrendszernek megfelelően gyártják. A termék rendelkezik GОSZТ 15150 engedéllyel is.

Főbb műszaki jellemzők:

 

  

A gázkonvektor működése

A berendezés hőcserélőből, az automatika blokkból, a főégőből, a gyújtó elektródos biztonsági égőből, a burkolatokból, az égéstermék elvezető és levegő bevezető csövekből, védelemből és szerelési elemekből tevődik össze. A hőcserélő hermetikusan zárt égéskamrával, füstelvezető  csatornarendszerrel, mely a keletezett gázok kivezetésére szolgáló nyílásba megy át, az égéshez szükséges levegő bevezetésére szolgáló csatornákkal és az égés megfigyelésére szolgáló ablakkal rendelkezik.   A főégő biztosítja a hőcserélő felmelegítését és fenntartja az égést a kamrában. A biztonsági égő gyújtja be a főégő gázkeverékét, és fenntartja az égést kamrában. A burkolat a berendezés valamennyi szerkezeti egységét takarja. A levegőbeadagolást a melegítésre összpontosítja, és elosztja a felmelegített levegőt. A burkolat egyes részei magas hőmérsékletűek, ezért a használati évek teltével lehetséges felületük színének megváltozása. Az égéstermék elvezető cső biztosítja a felhasznált gázok elvezetését az atmoszférába és a levegő bevezető cső a levegő lejutását az atmoszférából az égéskamrába. A védelem megvédi az égéskamrát a láng elalvásától a széllökésekkor.
  Az automatika blokk automatikus üzemmódban biztosítja a gáz adagolását, a főégőre, a helyiség kívánt hőmérsékletétől függően, és a következő védőfunkciókat teljesíti:
1. csak akkor ad gázt a főégőre, ha ég a biztonsági égő,
2. kikapcsolja a gázadagolást a főégőre a biztonsági égő kialvásakor, és ha nincs huzat a kéményben, 
3. blokkolja a gázadagolást a főégőre a biztonsági égő begyújtásakor, 
4. blokkolja a gázadagolást a berendezés kialvásakor. 
A berendezés működése: a gáz elégetésével a hőcserélő felmelegítődik és ennek falain keresztül, konvektív úton megtörténik a hő átadása a helység felmelegítésére.  A berendezés automatikus üzemmódban működik, és nincs szükség működésének állandó felügyeletére.

 

A Felhasználói kézikönyv megtekintéséhez kattintson ide!